Når du som pasient mangler en tann, kan denne erstattes på mange måter:

 

Man kan lage en løs tannerstatning, en delprotese. Dette er den billigste og raskeste måten å få erstattet en tapt tann, men kan ha sine ulemper ved spising og snakking, i tillegg til at det kan gi estetiske vanskeligheter.

 

Et annet alternativ er å lage en bro. Dette er mer kostbart enn en løs tannerstatning, men tennene sitter fast og føles mer naturlige. Ulempen er i hovedsak at man må slipe på nabotennene, noe som kan medføre smerter i disse om nerven blir skadet. Vi bestreber oss på å spare tannsubstansen så mye som mulig, men man kan aldri garantere for at ikke rotfyllinger blir nødvendig. En annen stor ulempe med broarbeider er at man ikke kan bruke tanntråd på vanlig måte, da tennene "henger" sammen.

 

Det 3. alternativet er et implantat. Et implantat er en titanskrue som under steril prosedyre og skånsom kirurgi settes inn i kjeven. På toppen av implantatet setter man en porselenskrone som ser ut som en naturlig tann i kjeven. Dette er den mest elegante og mest skånsomme måten å erstatte en tapt tann på og hvor man og etterpå kan bruke tanntråd som vanlig. Ulempen er høy pris og at det tar lengre tid før tannen er på plass enn for de andre alternativene. Fra den ødelagte tannen trekkes, til ny tann er på plass, tar det gjerne 3-6 mndr, avhengig av benkvaliteten i området hvor implantatet settes inn. Dette er opp til kirurgen å avgjøre og kan ikke helt forutsis før behandlingen er gjort. Om man vil ha en løs, midlertidig tannerstatning mens man venter på det ferdige resultat, er det fullt mulig. I enkelte vanskelige tilfeller, må man gjennom en for-operasjon for å skaffe nok ben før implantatet settes inn. Dette vil være fordyrende, men av og til avgjørende for et endelig og estetisk bra resultat.

 

Dronningen Tannklinikk samarbeider med godkjente spesialister i kirurgi og tannkjøttsmedisin som kan sette inn implantater på en mest mulig skånsom måte og som er godkjente til å eventuelt gjøre det for trygdens regning i de tilfellene hvor det er berettiget. Vi har og tannleger som har gjennomgått omfattende kursing og er blitt godkjent av helsedirektoratet til å utføre implantatprotetikk for trygdens regning.

 

Vi bruker kun implantater fra verdens lendende implantatprodusent som startet det hele på 60-tallet

 

Nobel Biocare tannimplantater

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern